Ινδικό Μασσάζ Κεφαλής - Champissage

Ινδικό Μασσάζ Κεφαλής - Champissage

Το Ινδικό Μασσάζ Κεφαλής ή Champissage, είναι ένα είδος εναλλακτικού μασσάζ, το οποίο ήρθε στη δύση το 1970. Σκοπός του είναι η ενεργοποίηση των ενεργειακών καναλιών. Καθαρίζει και αποφορτίζει τα ενεργειακά κανάλια, βοηθά στην φυσιολογική ροή της ενέργειας.
Το Ινδικό Μασσάζ Κεφαλής είναι βαθειά χαλαρωτικό και αναζωογοννητικό για όλο το σώμα και όχι μόνο για το κεφάλι, αφού όλα τα νεύρα του σώματος καταλήγουν εκεί. Ανακουφίζει από πονοκεφάλους, στρες, αϋπνία, πόνους ματιών και μυικούς πόνους στην περιοχή του κεφαλιού και του αυχένα. Επαναφέρει την ροή της ενέργειας σε όλο το σώμα. Βοήθα στην αντιμετώπιση ψυχολογικών προβλημάτων, γεμίζοντας μας με αισιοδοξία και θετική ενέργεια. Βοηθά το νευρικό και ορμονικό σύστημα. Βελτιώνει τη ροή του αίματος στο κεφάλι και τον αυχένα, αυξάνοντας την οξυγόνωση του εγκεφάλου χαρίζοντας μεγαλύτερη διαύγεια σκέψης, και βοηθώντας σε θέματα συγκέντρωσης του νου. Παράλληλα οξυγονώνεται και τρέφεται το τριχωτό της κεφαλής, αυξάνοντας έτσι την υγεία των μαλλιών και τους ρυθμούς αύξησής τους αν υπάρχει ανάγκη, καθώς καταπολεμά και την ξηροδερμία.
Εφαρμόζεται στο κεφάλι, στο λαιμό, το πρόσωπο και τους ώμους, με τη χρήση ειδικών ελαίων. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας είμαστε καθιστοί , ώστε να μπορεί ο θεραπευτής να εργαστεί σε όλα τα σημεία που προβλέπονται. Μία συνεδρία διαρκεί περίπου 50’.
Το Ινδικό Μασσάζ Κεφαλής ή Champissage δεν έχει στόχο του να καταργήσει ή να αντικαταστήσει την κλασική ιατρική. Είναι μία απλή μέθοδος μασσάζ, που μπορεί να μας προσφέρει ευεξία και βαθειά χαλάρωση, απαλλάσοντάς μας από τις σκέψεις που μας κατακλύζουν καθημερινά.