Αγιουρβεδικό Μασσάζ

Αγιουρβεδικό Μασσάζ

Η Αγιουρβέδα είναι ένα ολιστικό σύστημα υγείας, με σκοπό την αποκατάσταση και τη διατήρηση της ισορροπίας ανάμεσα στο σώμα, την ψυχή και το πνεύμα μας. Οι ρίζες του ξεκινούν τους πρώτους αιώνες μ.Χ., αν και κάποια από τα κείμενα της χρονολογούνται περίπου στα 1500 – 1000 π.Χ.
“Ayur” σημαίνει ζωή, μακροβιότητα και “Veda” σημαίνει γνώση, επιστήμη. Η θεωρία της Αγιουρβέδα υποστηρίζει πως οποιαδήποτε ασθένεια εκδηλώνεται στο φυσικό μας σώμα είναι αποτέλεσμα ενεργειακής ανισορροπίας, το οποίο προκύπτει από καρμικά ή ψυχολογικά αίτια.
Η υγεία μας αποτελεί βάση για την δημιουργική και πνευματική μας ανάπτυξη. Στη θεραπευτική της Αγιουρβέδα χρησιμοποιούνται βότανα, αρώματα, ήχοι και μασσάζ.

Το Αγιουρβεδικό Μασάζ είναι μία θεμελιώδης τεχνική που χρησιμοποιείται για την επίτευξη της θεραπείας. Γίνεται σε όλο το σώμα με τη χρήση ελαίων και διαρκεί περίπου 60’. Μέσα από τη μάλαξη διεγείρονται συγκεκριμένα σημεία του οργανισμού, τα έλαια περνούν από την επιδερμίδα μέσα στον οργανισμό και έτσι εξισορροπείται η ροή της ενέργειας στο σώμα μας.
Το Αγιουρβεδικό Μασάζ είναι βαθιά χαλαρωτικό και θεραπευτικό. Ανακουφίζει από το άγχος, το στρες. Αποτοξινώνει και αναζωογονεί. Καταπραΰνει τους μυικούς πόνους. Βελτιώνει το κυκλοφορικό και λεμφικό σύστημα. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας, καίει τα αποθέματα λίπους. Με συχνή και συστηματική εφαρμογή επιβραδύνει τη διαδικασία του γήρατος.